1. Welke buitenlocatie is het meest geschikt?
Een open ruimte met enkele schaduwplekjes heeft de voorkeur. De meeste aangelegde parken voldoen hieraan. Ook een rustige omgeving zonder te veel storende elementen zoals bebouwing, auto's of veel andere honden is aan te raden.
2. Mijn hond kan niet loslopen, kan ik toch een fotoshoot buiten bestellen?
Misschien zijn er mogelijkheden om de sessie in de tuin te houden? Mocht er toch een fotosessie op een openbare plaats gehouden worden dan proberen we de riem zo neer te leggen dat deze zo weinig mogelijk zichtbaar is.
 Ook in nabewerking kan er meestal voor gezorgd worden dat deze weggewerkt wordt.
3. Moet mijn hond goed kunnen luisteren?
Dit is zeker geen vereiste. Met het nodige geduld komt er altijd wel een geschikte pose. Natuurlijk is het wel mooi meegenomen als je hond de basiscommando’s ‘zit’, ‘lig’ en ‘blijf’ onder de knie heeft.
4. Wat als het regent op de dag van de shoot?
Als het weer te slecht is om buiten opnames te maken kunnen we bespreken of je de shoot wilt laten doorgaan in de studio. Wil je toch liever buiten, dan plannen we een ander moment in.
5. Welk moment van de dag is het meest geschikt voor een fotoshoot op locatie?
De uren rond zonsopgang en zonsondergang zorgen voor het mooiste licht. Afhankelijk van het seizoen is dit 's morgens tussen 8h en 11h, of 's avonds tussen 17h en 21h. In de winter staat de zon zo laag dat er eigenlijk de hele dag door gefotografeerd kan worden.
6. Kan ik ook met andere huisdieren bij jullie terecht voor een fotoshoot?
Hoewel ik mij voornamelijk specialiseer in hondenfotografie zijn ook andere huisdieren zoals katten, konijnen, hamsters, vogels, ... meer dan welkom.
7. Ik ben fokker. Kan ik een fotoshoot van mijn puppies laten maken?
Natuurlijk! Als de pups tussen de 4 en 8 weken zijn is het het ideale moment om foto's te laten maken. Ik kom naar jou toe zodat de pups hun veilige nest niet hoeven te verlaten. Al het meegebrachte materiaal wordt op voorhand gewassen of ontsmet om het gevaar op virale infecties zo klein mogelijk te houden.
Neem contact op voor meer info ivm prijzen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op.
Back to Top